CEREMONIAL TURN-OVER AND RIBBON-CUTTING OF NCDC TOOK PLACE AT JOSE PANGANIBAN

CEREMONIAL TURN-OVER AND RIBBON-CUTTING OF NCDC TOOK PLACE AT JOSE PANGANIBAN

A National Child Development Center (NCDC) was recently turned-over and inaugurated last October 14, 2021 at Maligat St.,Barangay South Poblacion, Jose Panganiban, Camarines Norte.

Newly constructed modern National Child Development Center (NCDC) located at Maligat St.,Barangay South Poblacion, Jose Panganiban

A Php2,700,000 worth of project is initiated and pushed through by Congresswoman Josie Baning Tallado as Vice-Chairperson ng Committee on Children’s Welfare and Member of Committee on Appropriations in the House of Representatives. Meanwhile, LGU Jose Panginiban also shared their counterpart on the project with Php300,000.00 through the leadership of Mayor Ariel Non.

The Ceremonial Turn-Over and Ribbon-Cutting of NCDC was also graced by the following personalities: Board Member Aida Dasco, Labo Councilor Muriel Pandi, Artemio Serdon, Sanggunian Bayan Members and some Punong Barangays of Jose Panganiban.

The National Child Development Center (NCDC) is the community-based flagship program of the ECCD Council. It is the ground level venue of the implementation of ECCD activities, particularly the Early Learning Program and the Family Support Program.

NCDC primarily aims to:

  • introduce best practices of the integrated early childhood care and development services to children aged zero (0) to four (4);
  • serve as a laboratory for conducting research and innovations about ECCD that will promote the continuing education and/or professionalization of ECCD service providers; and
  • become the resource center for the community to enhance parenting skills and capabilities.

The Center is typically located near a public elementary school campus,or in a government property, identified and recommended by the local government where it operates. It is ideally located 500 meters away from an existing Day Care Center, has a minimum lot area of 250 square meters, a floor area of not less than 124 square meters of reinforced concrete structure, and provisions for a perimeter fence and playground. It is also designed as a child friendly facility with a welcoming and nurturing environment that attracts the interest of young children, and helps in developing their love for learning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *